У вjечност, не у заборав!

Данас, на дан када православни хришћани обиљежавају Митровске задушнице, чланови Одбора потомака-дјеце погинулих и несталих бораца Бијељина одвојили су вријеме и посјетили споменик погинулим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату у Даздареву.

Споменик је био јако запуштен, зарастао у шибље и са много отпадака око њега, па су чланови Одбора одлучили да га уреде. Уз подршку мјештана из неколико околних домаћинстава, очишћена је околина споменика и враћен му је стари изглед.

– Споменици херојима протеклог рата нас подсјећају на жртву коју су дали за одбрану наше Републике и опомињу нас да се та жртва не заборави. Очистили смо овај споменик, јер мислимо да је недопустиво да буде запуштен и како би поново достојанствено изгледао. Надамо се да ће мјештани Даздарева водити више бриге о овом мјесту јер то заслужују људи чија имена су исписана на споменику – истакли су чланови Одбора потомака-дјеце погинулих и несталих бораца Бијељина.

На овом споменику је уклесано пет имена хероја Даздарева и цијеле Семберије уз текст којег увијек морамо памтити: „За крст часни и вашу слободу, наша младост почива у гробу, поклоните минут нама, ми слободу даривасмо вама“.