У Бијељини обиљежен Дан Републике Српске

Уз присуство представника друштвеног, јавног и политичког живота Бијељине, Републике Српске и Босне и Херцеговине, у Бијељини су данас положени вијенци на споменик погинулим борцима на Градском тргу након чега је и одржан свечани пријем, поводом обиљежавања Дана Републике 9. јануара.

– 26 година Републике Српске, 26 година борбе за бољу будућност и опстанак српског народа на овим просторима. Српски борци који су дали немјерљив допринос за данашњу слободу, указују – демобилисани борац данас је недовољно поштован.

“Ми имамо програм Владе и предвиђена су издвајања за породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде, међутим најмања примања имамо за борце и то је нешто што се мора исправити у наредном периоду”, поручио је предсједник Борачке организације Бијељина Миодраг Стојановић.

“Поручујемо свим грађанима, властима да чувају оно што су наши синови створили”, рекла је Смиља Митровић из Организације породица несталих бораца и цивила.

“Да сачувамо Републику Српску коју су наши очеви стварали”, рекао је Мишо Полетан, син погинулог борца и предсједник Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Власт и на нивоу Републике Српске и БиХ треба искреније и поштеније да се посвети народу ради изградње боље будућности свих грађана, истакао је министар безбједности БиХ.

“Власт мора да буде слуга народа. Народ хоће Републику Српску у којој ће живјети достојанствено, гдје ће сви бити једнаки пред законом и гдје неће бити криминала и корупције”, истакао је министар безбједности БиХ Драган Мектић.

“Честитам свим грађанима Дан Републике Српске. Сматрам да је гарант опстанка Републике Српске привредни развој и останак младих људи на овим просторима”, истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.