Потписан уговор о сарадњи између представника Градске организације и Министарства за људска права и избјеглице

Представници Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бијељина данас су у Сарајеву потписали уговор са Министарством за људска права и избјеглице БиХ, којим се додјељују грант средства у износу од 4.700 конвертибилних марака.

Средства ће бити искоришћена за реализацију пројекта „Нестали, никад заборављени“, који за циљ има пружање психо-социјалне помоћи породицама несталих лица.

– Циљ пројекта је подршка породицама несталих лица као маргинализованој групи становништва у превазилажењу психо-социјалних и правних проблема са којима се сусрећу, путем организовања групних радионица на којима ће бити ангажована стручна лица. Пројекат ће такође допринијети побољшању сарадње између породица несталих лица са институцијама надлежним за тражење несталих у БиХ, као и подизању свијести становника региона о проблемима несталих лица путем промотивних активности – истакао је Мишо Полетан, предсједник Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бијељина.

Укупна вриједност пројекта износи 5.700 КМ, док ће имплементација почети у марту 2018. године и трајаће шест мјесеци.