Сљедеће године завршетак спомен-собе

Сумирајући прошлу годину на измаку, на новогодишњем пријему за представнике борачких организација у бијељинској Градској управи, градоначелник Мићо Мићић је оцијенио да је 2017. година била успјешна с обзиром на то да су, поред редовних активности подршке борачким категоријама, завршени грађевински радови на изградњи спомен-собе погинулим борцима.

У идућој години у буџету је планирано 50.000 КМ за опремање овог објекта, који ће имати велики значај за породице погинулих бораца.

– Не можемо ријешити све проблеме борачких категорија, поготово оне који нису у нашој надлежности, као што су ниске инвалиднине и стамбено збрињавање, али настојимо да помогнемо што више у складу са нашим могућностима. Континуирано додјељујемо једнократне помоћи и помажемо око инфраструктуре приликом стамбеног збрињавања – навео је градоначелник Мићић.

Он је истакао да ће средства у буџету Града, која су била планирана за организацију дочека Нове године по Јулијанском календару, бити преусмјерена за помоћ породицама погинулих бораца.

– Издвојићемо средства за 100 печеница које ћемо поклонити породицама погинулих бораца за празнике, поред оних 70 које ће донирати Борачка организација за најприоритенија домаћинства – најавио је Мићић.

Предсједник градске Борачке организације Миодраг  Стевановић изразио је очекивање да ће спомен-соба бити отворена на Видовдан следеће године.

– Имамо преко 50 споменика погинулим борцима на подручју Града Бијељина, што је показатељ колику захвалност осјећамо према онима који су живот дали за стварање Републике Српске – навео је Стевановић, додајући да је тренутни приоритет Борачке организације запошљавање дјеце погинулих бораца, уз наставак осталих редовних активности пружања помоћи борачким категоријама.