Ријешен проблем са септичком јамом у три борачка домаћинства

Градска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бијељина у сарадњи са Одјељењем за борачко-инвалидску и цивилну заштиту Града Бијељина, помогла је поправку прикључка на септичку јаму за три домаћинства у Борачком насељу у Амајлијама.

Породице погинулих бораца и ратних војних инвалида Бабуновић, Благић и Радић које живе у кућама у овом насељу дијеле једну септичку јаму из које је често долазило до изливања фекалија.

– Само у претходних шест мјесеци, дошло је три пута до изливања септичке јаме и стално смо били у страху да нам куће у којима живимо не би биле поплављене. Дорадом септичке јаме, односно ударањем цијеви, надамо се да ћемо успјети да рјешимо проблем њеног изливања – изјавио је Љубан Благић, ратни војни инвалид Војске Републике Српске.

Након завршетка интервенције на септичкој јами, предсједник Организације Мишо Полетан је истакао да се ова Организација труди да, у складу с могућностима, помогне што већем броју породица из најугроженијих борачких породица: – Није тајна да, нажалост, имамо породице које су на рубу егзистенције што због старости, болести или незапослености. Морам истаћи да је овим људима свака помоћ драгоцјена и да, ма како мала, често значајно олакша њихове животне прилике. Позивам све који могу да помогну најугроженијим борачким породицама да буду солидарни како би им показали да њихова жртва и жртва њихових најмилијих није заборављена – поручио је Полетан.