У Бијељини обиљежен Дан одбора потомака-дјеце погинулих и несталих бораца

У Бијељини је данас по први пут свечано обиљежен Дан Одбора потомака-дјеце погинулих и несталих бораца Републике Српске, којем су присуствовали представници бројних градских и општинских организација овог Одбора, као и организација и удружења проистеклих из Одбрамбено-ослободилачког рата.

Обиљежавање је почело полагањем цвијећа на централни бијељински споменик борцима палим у Одбрамбено-ослободилачком рату, а настављено је коктелом у Галерији Центра за културу „Семберија“.

Званице и чланове Одбора је у име домаћина, Градског Одбора потомака-дјеце погинулих и несталих бораца Бијељина, поздравио предсједник Градске организације породица заробљених и погинулих бораца Бијељина Мишо Полетан, истакавши да је ово окупљање имало прије свега свечани карактер, али да је било још једна прилика да се доносиоци одлука на свим нивоима подсјете да се дјеца погинулих бораца још увијек сусрећу с бројним проблемима.

– Дјеца погинулих бораца разумију тешкоће у којима се налази цијело наше друштво и не траже неки специјални статус, него само мало више разумијевања за жртву својих родитеља и услове у којима су одрастали и који су трајно обиљежили њихов живот – био је јасан Полетан.

Полетан је уручио и захвалнице истакнутим појединцима и организацијама које подржавају рад Градског Одбора, међу којима су били: Драхослав Грња – члан Градског Одбора потомака-дјеце погинулих и несталих бораца Бијељина, Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Републичке Одборе потомака-дјеце погинулих и несталих бораца, Градска борачка организација Бијељина, Колоси, Удружење породица несталих бораца и цивила “Семберија и Мајевица”, УДПБ “Насљеђе”, Фонд ПИО Републике Српске, Градска управа Града Бијељина, Одјељење за борачко-инвалидску и цивилну заштиту Града Бијељина, СЦПД “Србадија” и ЗЕДП “Електро-Бијељина” АД.

За културно-умјетнички дио програма обиљежавања Дана Одбора било је задужено Српско црквено пјевачко друштво „Србадија“ из Бијељине.