Хуманитарни турнир за Миладина Стевановића

У организацији Одбора дјеце-потомака погинулих и несталих бораца Бијељина у суботу, 22. априла 2017. године је одржан хуманитарни турнир у малом фудбалу, са којег је приход дониран за лијечење ратног војног инвалида и демобилисаног борца Миладина Стевановића, којем је за операцију потребно 30.000 евра.

Турнир је окупио дванаест екипа са око 100 учесника, а своје представнике на терену су имали Градска управа Града Бијељина, Фонд ПИО, “Електро-Бијељина”, “Водовод и канализација“ , ОШ „Јован Дучић“, ЈУ “Воде Српске“, кафе „Либертас“, „Моја кафаница“, „Sport Vision“, „Нешковић“, Казнено-поправни завод и „Еуроекспрес“. Екипе учесника су уплатиле котизацију од 100 конвертибилних марака и тако помогле лијечење српског хероја Миладина Стевановића, а одржавање овог спортског догађаја су подржала и предузећа „Житопромет“, „Тримикс“, „Спектар дринк“, „Браћа Лазић“ и “Бук промет”. Титулу побједника је понијела екипа „Водовода и канализације“, која је у финалној утакмици савладала екипу ОШ “Јован Дучић” резултатом 5:2.

Организатори турнира су, уз ријечи захвалности свим учесницима за показану хуманост, истакли да је такмичарски карактер турнира био у другом плану, али да су играчи показали велику борбеност на терену.

– Надамо се да ће новац који смо прикупили уз помоћ учесника турнира, ма како скроман, дати додатну снагу Миладину да се избори са здравственим проблемима које има. Он је заслужио да му се помогне и данас је стотињак спортиста играло фудбал за њега и тако показало да његова херојство није заборављено – поручили су представници Одбора дјеце-потомака погинулих и несталих бораца Бијељина.