Обиљежен дан страдања бораца Друге мајевичке бригаде

У Бијељини је данас обиљежено 24 године од страдања 33 борца Друге мајевичке бригаде Војске Републике Српске који су убијени на Васкрс 1993. године на Бањ Брду на Мајевици. Саборци, породица, пријатељи и бројни суграђани одали су почаст погинулим борцима полагањем вијенаца на споменик који је прошле године подигнут на Градском гробљу у Пучилама.

За 33 борца која су на Васкрс 1993. године на свиреп начин страдали на Бањ брду али и за све погинуле борце ВРС са подручја Тузле, данас је одата почаст. Како истичу из Градске борачке организације за овај злочин над српским војницима нико није одговарао.

Тога дана када су Срби прослављали најрадоснији хришћански празник – Васкрс, непријатељске трупе су извршиле напад на српску територију, подсјетио је потпуковник Боривоје Ђокић, командат Првог пјешадијског батаљона Друге мајевичке бригаде.

Сенка Вујиновић била је свједок тог стравичног догађаја, у заробљеништву је провела три мјесеца, а слике мучења и страдања ни послије 24 године не блиједе, нити се могу заборавити.

На споменику, подигнутом у знак сјећања на овај дан и погинуле српске јунаке, уклесана су имена 33 припадника Друге мајевичке бригаде који су убијени на Васкрс 1993. године на Бањ Брду и имена 253 погинула борца са подручја Мајевице и Тузле.

Извор: НТВ Арена