Пријем за мајке српских хероја поводом 8. марта

Поводом 8. марта, Свјетског дана жена, Градска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бијељина организовала је данас свечани пријем за мајке погинулих бораца којем је присуствовало више од 50 мајки погинулих бораца са подручја Града Бијељина, као и чланови Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Из Градске организације истичу да је ово први осмомартовски пријем у Бијељини који је посвећен мајкама погинулих бораца, као и да, нажалост, ова категорија остаје све више у забораву, што је један од разлога због којих је пријем и организован.

На подручју Града Бијељина тренутно има 350 мајки погинулих бораца, које су већином у поодмаклим животним добима, болесне и имају свакодневну потребу за подршком, али прије свега за пажњом.

– Не постоји већа бол од оне када изгубиш своје дијете, зато смо барем на симболичан начин на овај дан жељели да одамо признање мајкама српских хероја који су своје животе уградили у темеље наше Републике. Поносни смо на ове жене, јер су за ову Републику дале оно што су највише вољеле, своју дјецу – истакао је предсједник Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бијељина Мишо Полетан, обраћајући се на пријему.