Проблем стамбеног збрињавања

У Градској управи Града Бијељина одржан је састанак између представника Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бијељина и градоначелника Миће Мићића поводом проблема стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида.

Мићић је нагласио да је повод за састанак допис министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленка Савановића у којем је наведено да породице које су упутиле жалбу немају право на нови смјештај јер су трајно збринуте.

– Не можемо да прихватимо да је трајно збринута петочлана породица која живи у 28 метара квадратних – истакао је Мићић и додао да ће наредних дана заједно са овим породицама упутити Влади Српске списак оних који захтијевају нове стамбене јединице.

Предсједник Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Бијељине Мишо Полетан каже да је до прије неколико мјесеци више од 30 породица из борачких категорија било незадовољно смјештајем, али да је њих више од пола одустало да се бори за оно што им законски припада.

– Наравно да су ови људи прије 15 година и пристајали да живе у неадекватним стамбеним јединицама јер су се плашили да ће завршити на улици. Међутим, надали су се да је то само привремено рјешење, а не трајно – додао је Полетан.

Ратни војни инвалид из Бијељине Драго Шатара живи са петочланом породицом у простору од 28 метара квадратних.

– Имам слијепу супругу, а и беба сада живи са нама. Укупно нас је петоро и сви смо у једној просторији у којој се и кува, и сједи, и спава – рекао је Шатара.