Сјећање на погинуле полицајце

У Бијељини је данас, поводом обиљежавања 4. априла – Дана полиције Републике Српске, служен парастос за 14 полицајаца погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату са овог подручја и положено цвијеће на спомен-обиљежје испред зграде бијељинске Полицијске управе.

Начелник Полицијске управе Бијељина Жарко Ћосић истакао је да је 4. април – Дан полиције Српске, свечан догађај који показује континуитет у раду полиције током посљедњих 26 година.

“За све ове године било је и тешких ситуација, али у посљедње вријеме се подмалђујемо и кадровски и опремом. Генерације које су стварале ову полицију полако одлазе, а долазе млади припадници полицијских снага који су обучени и спремни на све изазове”, рекао је Ћосић новинарима.

Он је навео да је најсрећнији када грађани говоре о стању безбједности на подручју које покрива Полицијска управа Бијељина, али и истакао да анализе и извјештаји показују да је на овом подручју полицијског дјеловања стање задовољавајуће и, како каже, чак добро.

“Немамо тешких кривичних дјела која узнемиравају јавност, а саобраћај и криминалитет смо ставили под контролу”, навео је Ћосић.

Он је нагласио да, када је ријеч о опремљености, Полицијска управа Бијељина добија нове полицијске униформе које ће до краја априла имати сви полицијски припадници.

“Већ су их добиле колеге у Бањалуци и Источном Сарајеву, а до краја априла имаће је и припадници Полицијске управе Бијељина”, најавио је Ћосић.

Он је навео да бијељинска Полицијска управа води рачуна о породицама погинулих бораца, посјећује их, помаже при запошљавању и настоји да помогне увијек кад је то могуће.

Након служења парастоса и подсјећања на погинуле полицајце Српске, на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића показну вјежбу извели су припадници Јединице за подршку ове полицијске управе, а грађани су имали прилику да виде тактичко-показне вјежбе, те изложбу полицијске опреме и службених возила.

Према ријечима командира Јединице за подршку Полицијске управе Бијељина Ненада Марића, грађани су видјели само дио вјештина које припадника полиције.

Приказан је и рад полиције са псима, а данас су, каже Марић, демонстриране и вјештине лишавања слободе извршилаца кривичног дјела.

“Грађани су видјели данас и опрему којом располажемо – од наоружања и заштитних средстава до хемијских средстава”, изјавио је Ненад Марић новинарима.

Након показних вјежби на Тргу, припадници бијељинске Полицијске управе организовали су и културно-умјетнички програм, те пригодан коктел у Центру за културу Бијељина.

Извор: СРНА