O путу успјеха са успјешним привредницима

Одбор потомака-дјеце погинулих и несталих бораца при Градској организацији породица заробљних и погинулих бораца и несталих цивила Бијељина 5. децембра је, уз подршку Градске управе Града Бијељина, организовао „Форум грађана са успјешним привредницима“. На Форуму су познати бијељински адвокат Милош Стевановић (Адвокатска канцеларија „Стевановић“) и привредници Душко Бојић („Призма“ д.о.о.) и Бојан Малишановић („Металоградња“ д.о.о.) дјеци погинулих бораца и другим заинтересованим грађанима представили своја искуства на путу пословног успјеха и начине на које су рјешавали проблеме на које су наилазили.

Тројица успјешних привредника су присутној дјеци погинулих бораца и другим грађанима поручили да нема разлога да се плаше започињања пословања у реалном сектору и да је, у суштини, за почетак бављења сопственим бизнисом довољна добра идеја, али и посвећеност и одлучност да се истраје у науму да једног дана буду успјешни и препознатљиви у послу којим се баве.

–       Почетак никад није лак, поготово ако се почиње „од нуле“, али уз упорност и труд, успјех је могућ – поручили су ови привредници.

Учесницима Форума се обратио вршилац дужности начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Славиша Савић који је оцијенио да је организовање овог Форума добра идеја, како би дјеца погинулих бораца, али и други грађани, добили додатно охрабрење да узму судбину у своје руке и покрену властити бизнис:

–       Ситуација у цијелом друштву је тешка, посебно за борачке категорије, а нажалост, дјеца погинулих бораца немају никакве законске бенефиције приликом запошљавања. Подстицај од 8.000 конвертибилних марака колико је било предвиђено програмом за самозапошљавање дјеце погинулих бораца је углавном недовољно за покретање пословања, а послодавци се нису одазвали у довољној мјери на позив за субвенционисање запошљавања дјеце из ове категорије. Зато је свака подршка овим категоријама добро дошла – истакао је Савић.

Предсједник Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила  Мишо Полетан је подсјетио да је у оквиру пројекта „Заједно до посла“ са подручја Града Бијељина једанаесторо дјеце погинулих бораца добило по 8.000 КМ и изразио очекивање да ће у неком од наредних сличних пројеката та средства бити повећана.

–       Овај Форум је само једна од активности које смо предузели да дјеци погинулих бораца помогнемо у борби за егзистенцију. Дјеци погинулих бораца живот је наметнуо да се од малих ногу боре више од својих вршњака и свака подршка им је добро дошла – истакао је Полетан захваљујући Милошу Стевановићу, Душку Бојићу и Бојану Малишановићу, који је и сам дијете погинулог борца, што су подијелили своја искуства са заинтересованим слушаоцима.