Обиљежен 15. септембар “Дан погинулих и несталих бораца ВРС”

Парастосом и полагањем вијенаца на централни споменик погинулим борцима у Бијељини одата је почаст за 1.567 јунака који су дали своје животе за стварање Републике Српске и одбрану слободе српског народа.

– На овај начин показујемо свима да наши очеви, браћа, сестре и синови никада неће бити заборављени док год постоји Република Српска, а то је заувијек – поручио је предсједник Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Бијељине Мишо Полетан.

Према његовим ријечима, од 1.567 бораца Војске Републике Српске /ВРС/ који су погинули на подручју Семберије и Мајевице још се трага за посмртним остацима 46 лица.

Уочи Дана погинулих и несталих бораца ВРС који се обиљежава 15. септембра Полетан је критиковао рад Института за проналажење несталих у Сарајеву јер се у БиХ проналазе само бошњачке жртве, а српске никако.

Парастос за погинуле борце служен је у Цркви Светог Ђорђа у Бијељини, а вијенце су на централни споменик положиле делегације Градске управе, одбора породица погинулих, заробљених и несталих бораца и цивила и дјеце потомака погинулих и несталих бораца, делегације Борачке организације Бијељина и удружења “Насљеђе”, те народни посланици проф. др. Ненад Лалић и Игор Остојић из Бијељине.