Одржан Округли сто на тему “Могућности и начини запошљавања дјеце погинулих и несталих бораца”

Данас је у Градској урави Града Бијељина одржан Округли сто у организацији Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила и представника Одбора потомака-дјеце погинулих и несталих бораца Бијељина са представницима јавних установа и предузећа на тему „Могућности и начини запошљавања дјеце погинулих и несталих бораца“.

Округлом столу присуствовао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић, савјетник Предсједника Републике Српске за обнову, реконструкцију и одрживи повратак расељених и избјеглих лица и односе са невладиним сектором и вјерским заједницама Миладин Драгичевић, као и бројни представници јавних установа и предузећа.

На округлом столу је расправљано о могућностима и начинима запошљавања дјеце погинулих бораца, којих тренутно на бироу има око 220, као и о пројекту Завода за запошљавање “Подршка стицању радног искуства младих у статусу приправника у 2016. години”-компонента I, на који у Граду Бијељина није конкурисала ниједна јавна установа.

Приликом дискусије договорено је да се овакав вид састанака и размјене информација одржава најмање два пута годишње, као и да се упути иницијатива за промјену одредби у Пројекту Завода за запошљавање, како би се дјеци погинулих бораца олакшало одрађивање приправничког стажа.

Градска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бијељина у наредном периоду ће наставити са својим радом како би свој дјеци погинулих бораца помогла при рјешавању њихових егзистенцијалних проблема и обезбјеђењу пристојних услова за живот.