Дјеца погинулих бораца даровала крв

Одбор потомака-дјеце погинулих и несталих бораца Бијељина данас је поводом годишњице прогона Срба из РС Крајине даровао крв у Заводу за трансфузиологију у Бијељини. Акцији даровања крви одазвало је се око 20 дјеце и бивших сабораца како би на симболичан начин обиљежили тај дан.

– Чланови и пријатељи Одбора дјеце погинулих бораца Бијељина на најхуманији начин обиљежили су годишњицу прогона и страдања Срба из Републике Српске Крајине у хрватској акцији “Олуја”. Тада је проливено много српске крви, а ми смо данас дали крв како би спасавали људске животе – изјавио је Ненад Јовановић, предсједник Одбора потомака-дјеце погинулих бораца Бијељина, уз речи захвалности свим данашњим даваоцима крви.

Овом приликом, Мишо Полетан, предсједник Градске организације породица заробљених и погинулих бораца Бијељина најавио је да ће Градска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бијељина 29. јула организовати Округли сто на тему „Могућности и начини запошљавања дјеце погинулих и несталих бораца“, на који су позвани челни људи јавних предузећа и установа. Овом приликом Полетан је апелевао на све челне људе јавних установа којима је позивница прослијеђена да се одазову на позив:

– Градској организацији породица погинулих од суштинског је значаја да Град Бијељина буде примјер свим осталим градовима и општинама у Републици Српској у погледу запошљавања дјеце погинулих бораца, који сада тренутно на бироу има око 250. Такође желимо да нагласимо да Градска организација дјелује и дјеловаће увијек ванстраначки, јер наши очеви нису бирали странке када су били са својим саборцима заједно у рову за вријеме рата и зашто би ми то у миру радили – закључио је Полетан.