Постављен камен темељац за Спомен-собу погинулим борцима

Данас је у Бијељини на локацији којa се налази иза музеја “Семберија” постављен камен темељац и отпочети радови на изградњи Спомен-собе за све погинуле и нестале борце са подручја Града Бијељина.

Догађају је присуствовао велики број Градских званичника, као и представници Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бијељина и Градске борачке организације, који су исказали велико задовољство поводом почетка градње Спомен-собе.

Мишо Полетан предсједник Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бијељина истакао је: “Постављањем камен темељца данас доприносимо очувању наше историје, као и лика наших очева, синова, браће и сестара који су своје животе положили за очување нашега рода. Они су прави хероји Српскога народа и ми као народ, њихова дјеца, родитељи и родбина никада то не смемо допустити да се заборави. Градска организација породица погинулих ће увијек радити на очувању њиховог лика и херојства, али такође не смемо заборавити и лошу ситуацију у којој се налазе породице погинулих, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца. Пред нама стоји велика борба у којој ћемо се борити за остваривање наших права, како не би допустили да те породице живе у сиромаштву и на рубу егзистенције. Једини начин да се Република Српска одужи породицама палих хероја јесте да учине све што је у њиховој моћи да буду социјално збринуте, али и да буду у могућности да живе поштено од свога рада.”

Завршетак радова на изградњи Спомен-собе очекује се до краја године, када ће бити и стављена у функцију.