Обиљежена крсна слава спомен-храма бесмртних хероја

Делегација Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бијељина присуствовала је обиљежавању крсне славе Војске Републике Српске и Спомен-храма Светог мученика кнеза Лазара и свих светих мученика српских.

У присуству војске, делегација различитих организација и званичника, литургију је служио Његово преосвештенство епископ Зворничко-Тузлански Хризостом, који је истакао да ова слава подсјећа на све жртве и страдања војника за српски род и Републику Српску.

Након литургије у Војном храму, у Центру за културу „Семберија“ одржан је Видовдански концерт на којем су наступили Умјетнички ансамбл Министарства одрбане Србије „Станислав Бинички“ и Српско пјевачко друштво „Србадија“ из Бијељине.

Спомен-храм Светог мученика кнеза Лазара и свих светих мученика српских у касарни „Војвода Степа Стјепановић“ у Бијељини прва је војна црква у Републици Српској и посвећена је крсној слави Војске Републике Српске – Видовдану.

Генерал-мајор Новица Симић, командант Источнобосанског корпуса Војске Републике Српске, започео је 1994. године преуређење једног већ постојећег објекта Бијељинске касарне у православни спомен-храм. Храм је саграђен трудом војника и војсковођа Војске Републике Српске, а освештан је 25. јуна 1995. године. 2010. године почела је темељна обнова храма, који је 30. септембра 2014. године освештао епископ зворничко-тузлански Хризостом.