Убијени па спаљени

Страдање Милета, Владе и Јеле Фуштар опет је нова страница стравичне судбине породице која је била крива само зато што је припадала спрском православном народу.

Брачни пар Јела и Владо Фуштар имали су 68, односно 66, а син им Миле 26 година. Све су их масакрирали наоружани муслимани. Није знано да ли су то биле њихове комшије, пошто је Зебина Шума, између Устиколине и Горажда, била углавном муслиманско село, или припадници неких других јединица такозване Армије БиХ. Сумња се да су злочин извршили припадници злогласних “Зелених беретки”.

Злочин се догодио 3. мајског дана 1992. године и то у кући Фуштарових. Имовину су им, послије злочина, опљачкали злочинци, да би потом њихову кућу запалили. Тијела троје покојника, када су, пет дана касније, пронађена била су угљенисана. Идућег, дакле 9. мајског дана 1992. године, троје Фуштара је и идентификовано да би касније били сахрањени на гробљу у Фочи.

Иначе, остали чланови породице Фуштар, међу којима и двоје дјеце, само двадесетак дана прије, напустили су Зебину Шуму и отишли у друго село. Тако су остали у животу и спасли се.