У гроб са сликом вољене

Сва три сина Јоке Миловановић, Миодраг, Трипун и Ђојо, рођени су у Миросавцима у лопарској општини.

Најмлађи Трипун, тада је имао 21 годину, гине 31. мајског дана 1992. године. Прије рата радио је као бравар. Био је запослен у Лопарама.

Истог дана кад и млађи му брат, гине и Миодраг Миловановић. И он је прије рата био запослен као бравар, само што је он радио у Тузли. Миодраг је иза себе оставио супругу Душанку и сина Синишу.

Трећи Јокин син Ђојо, који је у вријеме погибије имао 43 године, изгубио је живот пред сам крај рата. Погинуо је приликом извршавања борбеног задатка, недалеко од Мркоњић Града. Био је ожењен. Супруга Божица и дјеца Мирко и Мира данас живе у Бијељини.

Мајка Јока изродила је у срећном браку десеторо дјеце. Са кћерком Дијаном данас живи у Лопарама. Живи и сјећа се дана погибије својих синова.

Прича како је Трипун требало да се жени. Смрт га је у томе спријечила. Старица уздише причајући како је Трипунова дјевојка, њена несуђена снаха, када је Трипун сахрањиван, у гроб ставила и своју слику.

Старица каже и то да Миодрагова супруга Божица са дјецом Душанком и Синишом данас живи у Швајцарској, док Ђојина супруга са својима Миром и Мирком живи у Бијељини. Вели на крају да је Божица оженила и сина Мирка.