Печенице за борачке породице

Градоначелник Града Бијељина у сарадњи са Градском Борачком организацијом и Градском организацијом породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бијељина, уручили су данас 182 божићне печенице породицама погинулих бораца, од чега је 14 подијељено у Мјесној борачкој организацији у Јањи, а остатак у Градској Борачкој организацији у Бијељини.

– Традиционално, као и претходних 15 година, обезбиједили смо средства да најугроженијим породицама наших бораца поклонимо печенице за Божић. Трудимо се да овај највеселији празник уљепшамо нашим суграђанима, бар овом скромном помоћи – навео је Мићић.

Такође, као и претходних година, Млин „Павловић“ је овим породицама донирао брашно.

– Још тридесетак породица борачких категорија је стамбено незбринуто. Надамо се да ће ове године бити нови програм и уредба Владе Републике Српске који су најављени, да би ове породице биле збринуте – навео је начелник Одјељења за борачко-инвалидску и цивилну заштиту Радомир Марјановић.

Он је истакао да су у овогодишњем буџету издвојена и средства за завршетак спомен-собе.
– Што се тиче грађевинских радова, они су завршени, а сада је на реду опремање – најавио је Марјановић, који је додао да су предвиђена и средства за реконструкцију објеката који су у власништву Града, а у које су смјештене породице борачких категорија.

На подручју Града Бијељина је тренутно 5.000 породица из реда борачких категорија.

Извор: www.gradbijeljina.org